Kulinaria
Menu ustalamy z każdym klientem indywidualnie . Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na poprawiny.
Poprawiny
1. Dwie zupy do wyboru
Proponujemy dwie zupy do wyboru spośród poniższych:
flaki wołowe
zupa borowikowa z łazankami,
bogacz – zupa węgierska
żurek z kiełbasą i boczkiem
kwaśnica
zupa krem
pomidorowa
2. Kluski śląskie w sosie myśliwskim
Mięsa:
Schab tradycyjny
Schab z pieczarkami i serem
Dewolay
Udko faszerowane
Udko pieczone
Filet z piersi kurczaka zapiekany w cieście
Roladki zawijane boczkiem
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Gołąbki w sosie pomidorowym
Żeberka w sosie pieczeniowym
Klopsiki w sosie kurkowo-śmietanowym
Naleśniki na słodko
Ponadto:
Bukiet surówek: biała kapusta, czerwona kapusta, surówka z marchewki, kalarepka z orzechami i rodzynkami
Bigos
3. Kluski półfrancuskie z sosem gulaszowym, indykiem w sosie borówkowym, podudziem z indyka w sosie żurawinowym, surówka z pora i kapusty pekińskiej
4. Grill
W sezonie letnim przenosimy sie do ogrodu gdzie dysponujemy barem grillowym w otoczeniu pięknego zielonego terenu
